Zamykajmy lato w słoiku! Właśnie teraz, późnym latem owoce i warzywa są najlepsze, najsłodsze, soczyste, pełne witamin i minerałów. Zachowajmy te drogocenne skarby na zimę, żebyśmy mogli się delektować smakiem lata i domowymi przetworami pozbawionymi chemii - wzmacniaczy smaku, zapachu, konserwantów, tony cukru i jego zamienników. Własnoręcznie zrobione przetwory to samo zdrowie!
Robię przetwory od lat, odkąd zaczęłam prowadzić swój dom. Wcześniej przetwory robiły moja mama i babcia. Smaki się zmieniają i przepisy też, ale te swoje ulubione i sprawdzone przepisy, które wykorzystuję od lat, postanowiłam zgromadzić w tym jednym miejscu, żeby zawsze je mieć pod ręką.
Jeśli ktoś z Was chce się podzielić swoim przepisem na przetwory - zapraszam do wpisania go w komentarzu lub do umieszczenia linka do swojej strony z przepisem. Chętnie wypróbuję coś nowego 😊
Ten post będzie aktualizowany i systematycznie będę dodawać nowe przepisy, tylko dobre i sprawdzone.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz